De Rijke Noord-Europa heeft voor zijn vrachtautovloot in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk Michelin Solutions opnieuw voor drie jaar vastgelegd als beheerder van de banden.


Michelin, waarmee De Rijke al veel langer samenwerkt, kwam als beste uit de bus bij een aanbesteding. Voor 160 trekkers en 660 aanhangers wordt het bandenbeheer overgenomen.

Om hun levenscyclus te verlengen worden banden geherprofileerd. Het karkas wordt indien nodig vernieuwd om kosten van grondstoffen uit te sparen. Dat alles leidt tot de laagste kosten aan banden per kilometer.

Het gaat om ongeveer vierduizend banden die Michelin in beheer neemt. Drie keer per jaar wordt van alle banden de toestand vastgesteld. Michelin Solutions heeft bij vervoerders nu de banden van ruim driehonderdduizend voertuigen in beheer.