De Franse koel- en vriesvervoerder STEF behaalde vorig jaar een bijna 16% hogere nettowinst van 87,1 miljoen euro bij een gelijk gebleven omzet van ruim 2,8 miljard euro.


Het bedrijf wist vooral het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen in de warehousing in Frankrijk sterk te verhogen, met 16,4% tot 20 miljoen euro. Het transport in Frankrijk zag het resultaat 1,8% toenemen tot 60,5 miljoen euro.

De resultaatsverbetering zou nog hoger hebben uitgepakt zonder de vogelgriep die de productie van foie gras – de levers van ganzen en eenden – aan het einde van het jaar trof, zegt STEF. Het bedrijf kende een hoge bezettingsgraad in de koel- en vriesopslag.

Internationaal, onder meer in de Benelux, droegen de activiteiten 27,6 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat, 1,1% meer dan een jaar eerder. In Nederland versterkte STEF zich door de overname van Vers-Express en een deelname in Netko.

Het bedrijf ging verder strategische allianties aan met het Duitse Nordfrost en het Zwitserse zuivelconcern Emmi.