Shell Technology Ventures neemt een belang van 21% in de Duitse expresvervoerder Tiramizoo, een specialist in ‘same day’-bezorging.


Dat heeft Tiramizoo bevestigd tegenover de VerkehrsRundschau. De andere aandeelhouders zijn Daimler, met eveneens 21%, DPD Deutschland met 17% alsmede de Bayerische Beteiligingsgesellschaft en Bayern Kapital.

Wat Shell voor zijn belang betaalt, is niet bekendgemaakt. Wel heeft Tiramizoo laten weten de opbrengst te investeren in de opbouw van een Europees netwerk voor snelle bezorging in stedelijke gebieden. Het bedrijf wil zijn dienstverlening ook uitbreiden naar Azië en het Pacifisch Gebied.

Tiramizoo ziet in de deelname door Shell ook samenwerkingsmogelijkheden met het olieconcern, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de tankstations van Shell. Shell op zijn beurt wil zich door zijn belang in Tiramizoo versterken in de digitale economie.

Tiramizoo is actief in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zweden. In die landen werkt het in 150 steden voor klanten als Zalando, MediaMarkt en Saturn.