Pakketvervoerder DPD gaat verse ingrediënten voor maaltijden van HelloFresh bezorgen bij de consument thuis. Hiermee wordt deze zomer begonnen.


DPD is in Duitsland ‘premium partner’ van HelloFresh geworden. HelloFresh stelt zogenoemde ‘cook boxes’ samen voor consumenten die deze ‘bouwdozen’ voor verse maaltijden thuis achter de computer en met de smartphone kunnen bestellen.

Er is inmiddels een proef gehouden waarbij DPD kon aantonen dat het de pakketten precies op het met de afnemer gekozen uur kon bezorgen. De pakjesvervoerder heeft de nieuwe activiteit vrij toepasselijk ‘DPD Food’ gedoopt.

De procedure is als volgt: daags voor aflevering stelt HelloFresh gekoelde dozen samen, die de volgende dag door DPD op het gekozen uur als expreszending aan de deur worden gebracht. De afnemer wordt per sms’je of via email precies van het aflevertijdstip op de hoogte gesteld. Is de consument op dat moment niet thuis, dan kan een naburig afleveradres worden gekozen.

De verse maaltijdingrediënten van HelloFresh worden begeleid door een recept voor de bereiding. Het nog vrij jonge bedrijf biedt zijn voedsel aan in Noord-Amerika en in een groot deel van West-Europa, waaronder ook Nederland en België.Tot de doelgroep behoren consumenten die te druk zijn om zelf inkopen te doen of die niet in staat zijn de winkels af te lopen om een culinair verantwoorde maaltijd bij elkaar te kopen.

In Nederland verzorgt Leen Menken Logistics voor HelloFresh de logistiek naar de eindafnemer. Daarvoor opende de dienstverlener in april vorig jaar een nieuw distributiecentrum in Den Haag, omdat het bestaande dc in Zoetermeer door uitbreiding van de activiteiten te krap werd. HelloFresh startte in 2011 in Nederland en weet tot op de Waddeneilanden aan toe verse, maar nog wel zelf te bereiden maaltijden te laten bezorgen.