Logistiek dienstverlener Fiege is één van de deelnemers in het internationale programma Logistics Tech Accelerator 2017, waarmee startende bedrijven in IT voor de transportsector worden ondersteund.


Tien van die startende bedrijven zijn door Fiege en partners, zoals de technologiecampus Rocketspace uit San Francisco en de Spaanse logistieke dienstverlener Kaleido, nu aangewezen. De tien komen uit Europa, India en de Verenigde Staten en houden zich bezig met digitalisering en automatisering van logistieke processen.

Eén van de jonge bedrijfjes, Mycargorates, heeft een boekingsportaal op internet voor de logistieke sector geopend, alsmede een online transportmanagementsysteem. Een ander bedrijf, Sendder, heeft zich gestort de ontwikkeling van systemen die het mogelijk maken om pakketten nog dezelfde dag ter bestemming te krijgen.

Fiege hoopt dat de ideeën van de jonge ondernemers tot wasdom komen, om dan zelf in deze bedrijven deel te nemen.