Havenbeheerder Port autonome de Liège verwacht dat door deze gunstige beslissing investeerders in het nieuwe project met een gerust hart met hun investeringen zullen afkomen. Tot die investeerders behoort onder meer de Jost Group.

Die heeft een belang genomen in het kapitaal van D.L. Trilogiport Belgium, die in de industriële zone van de trimodale terminal een terrein van dertig hectare uit te geven heeft. Jost gaat er een magazijn bouwen van 39.000 vierkante meter.

Port de Liège voorziet dat uiteindelijk zeker tweeduizend mensen werk zullen vinden op en rondom Trilogiport. Zo heeft ook logistiek vastgoedontwikkelaar WDP er plannen. De havenbeheerder is blij met de beslissing van de Raad van State, die klachten van een comité van bewoners van de oevers van de Maas afwees.

De overslag in de haven heeft zich dit jaar ook goed ontwikkeld. Precieze overslagcijfers meldt de haven begin komend jaar.