Truckbouwer Volkswagen investeert de komende vijf jaar 420 miljoen euro in zijn fabriek VW Caminhões e Õnibus in Brazilië.


Hoewel de Braziliaanse markt voor zware bedrijfsvoertuigen dit jaar naar verwachting van de autoindustrie met 25% zal krimpen, heeft Volkswagen alle vertrouwen in een snel herstel.
De vele miljoenen die het Duitse concern in Brazilië gaat investeren, worden besteed aan een vernieuwing van het assortiment aan vrachtauto’s en bussen en een renovatie van de twintig jaar oude fabriek in Resende.

Volkswagen noemt Brazilië een belangrijke afzetmarkt, ondanks de huidige beroerde situatie. Volgens het bedrijf, dat al vijfendertig jaar in het Zuid-Amerikaanse land actief is, is nu het ‘laagste punt’ wel bereikt. Brazilië ziet Volkswagen ook als uitvalsbasis naar de rest van Zuid-Amerika.