In het eerste halfjaar is het volume aan vervoerde expres- en pakketzendingen in Duitsland met 6,8% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


Het pakketvervoer nam zelfs met 7,5% toe, zo blijkt uit cijfers die brancheorganisatie BIEK heeft gepubliceerd. De groei is mede te danken aan de opmars van het webwinkelen.

In de komende kerstperiode verwachten de pakketvervoerders het weer drukker te krijgen dan vorig jaar. De BIEK voorziet in het vervoer van bedrijven, zoals webwinkels, naar consumenten een groei van 10 tot 12% in vergelijking met dezelfde periode van 2015.

Alle pakjesvervoerders in Duitsland samen zullen in de aanloop naar kerst op sommige dagen vijftien miljoen pakketten te verwerken krijgen, Voor het hele jaar wordt gerekend op 31, miljard zendingen. De omzet van de branche zal tot boven de achttien miljard euro stijgen.