Klaus Hellmann is afgetreden als lid van de raad van bestuur van het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar is. Hij heeft plaatsgenomen in de raad van commissarissen van Hellmann, de ‘Aufsichtsrat’.


Hellmann, tot voor kort geleid door Klaus Hellmann en zijn neef Jost Hellmann, heeft de afgelopen tijd een strategische heroriëntatie doorgemaakt. In de raad van bestuur kwam een nieuwe man, Thomas Knecht, om onder meer een generatiewisseling in de top van het bedrijf door te voeren.

Het bedrijf groeide onder Klaus en Jost Hellmann in veertig jaar uit van een onderneming met vier vestigingen in Duitsland tot een wereldwijde speler in de logistieke dienstverlening, met 250 vestigingen in vijftig landen wereldwijd en een omzet van drie miljard euro.

Maar de laatste jaren liep het niet zo lekker en leek het tijd voor een wisseling van de wacht. Algemeen bekend was dat het ook niet zo boterde tussen Klaus en Jost. Thomas Knecht, die van buiten de onderneming werd gehaald, zegt dat het bedrijf inmiddels weer aardig op koers raakt en dat het ook weer zwarte cijfers schrijft.