In oktober werden in België 7.501 nieuwe bedrijfsvoertuigen ingeschreven, 6,91% meer dan in oktober 2015. Dit melden de federale overheidsdienst Mobiliteit en automobielfederatie Febiac.


Dat ligt in dezelfde lijn als de trend voor personenwagens, maar binnen het segment bedrijfswagens zijn wel grote verschillen zichtbaar. De stijging is het grootst bij de opleggers (+31,77%) en het minst uitgesproken bij zware wagens van 3,5 tot 16 ton (+0,94%). Vrachtwagens vanaf 16 ton gingen met 6,13% vooruit. De ontwikkeling verloopt echter anders voor beide types. Bij de -16 tonners boerden de vrachtwagens lichtjes achteruit, zodat de bescheiden groei er volledig te danken is aan nieuwe trekkers. Bij de wagens vanaf 16 ton gingen beide types vooruit, maar de vrachtwagens (+10,27%) deden dit veel sterker dan de trekkers (+4,37%). Opmerkelijk is ook de toegenomen populariteit van aanhangwagens (+11,93% in oktober, tegenover 3,78% van januari tot oktober).

In de gecumuleerde cijfers van januari tot oktober is dit verschil tussen vrachtwagens en trekkers bij de zwaarste wagens uitgevlakt, maar tekent het zich bij wagens van 3,5 tot 16 ton des te scherper af. Over de hele periode van tien maanden tonen alleen de vrachtwagens van 3,5 tot 16 ton, trekkers niet inbegrepen, een terugval (-4,97%).