De Franse logistieke dienstverlener STEF, gespecialiseerd in koel- en vrieslogistiek, zag de omzet in het derde kwartaal 0,2% krimpen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


De omzet kwam uit op 727,0 miljoen euro. De omzetdaling was geheel toe te schrijven aan verminderde verkopen voor rekening van derden. STEF is al een tijdje bezig de handel voor derden te verminderen.

Zonder dit effect steeg de ‘eigen’ omzet van het bedrijf 2,3% tot 641,7 miljoen euro. De sterkste groei was er buiten Frankrijk. De activiteiten in andere Europese landen lieten een toename zien van 8% tot 168,2 miljoen euro.

In het Franse transport was er juist een daling van 0,6% tot 305,6 miljoen euro en in de logistiek in Frankrijk een daling van 0,1% tot 126,4 miljoen euro. STEF kampte onder meer met een daling van de activiteiten ‘als gevolg van de toestand in de sector van de foie gras’. Ook de goedkopere brandstof drukte de omzet, met 2,2 miljoen euro.

Groei was er in het derde kwartaal vooral in Italië, waar STEF een grote vervoerder is van droge producten, en in Nederland, waar de laatste jaren twee bedrijven in het koel- en vriesvervoer zijn overgenomen.