Logistiek vastgoedontwikkelaar Montea Nederland wil in Tholen een distributiecentrum bouwen met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter.


Montea heeft een optie van de gemeente Tholen gekregen voor de aankoop van een kavel van 100.000 vierkante meter. Het bedrijf gaat nu eerst op zoek naar een huurder. Is die gevonden, dan wordt de grond gekocht en kan de bouw beginnen. Eventueel kan het dc voor meer huurders tegelijk worden opgedeeld.

Tholen heeft Montea overigens niet het exclusieve recht op de grondaankoop gegeven. Als het al ontworpen dc wordt gebouwd, gebeurt dat door aannemer Sprangers uit Breda. Die bouwde ook het net opgeleverde dc van Primark in Oud-Gastel bij Roosendaal.

Het is niet het eerste grote distributiecentrum op het voormalige Zeeuwse eiland. Webwinkel Alternate, die elektronica verkoopt, bouwt al aan een logistiek centrum op bedrijventerrein Welgelegen. De eerste fase daarvan is gereed.