Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP laat in Roemenië drie distributiecentra bouwen. WDP heeft in dit land al twaalf distributiecentra en brengt het totaal dus op vijftien.


De nieuwe panden worden gebouwd voor de Nederlandse logistieke dienstverlener KLG, de Oostenrijkse branchegenoot Gebrüder Weiss en voor sportartikelenketen Decathlon.

Voor Decathlon komt er een dc ten noorden van hoofdstad Boekarest met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter en een mezzanine van nog eens 10.000 vierkante meter. Met Decathlon is een huurcontract gesloten voor dertig jaar.

Voor KLG wordt in Cluj-Napoca een dc gebouwd met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Het nieuwe pand voor Gebrüder Weiss komt op hetzelfde nieuwe terrein te liggen en gaat 2.400 vierkante meter beslaan.

Het Belgische WDP, vroeger bekend onder de naam Warehousing De Pauw, heeft straks 150.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in Roemenië in beheer. De waarde van de Roemeense portefeuille van WDP komt op 150 miljoen euro.