De Europese Commissie trekt 1,9 miljard euro uit voor infrastructuur in Europese grensregio’s. Plannen daarvoor kunnen lidstaten tot februari volgend jaar aanmelden.


Europees Transportcommissaris Violeta Bulc wil met deze extra middelen ook het gebruik van nieuwe technieken voor verbetering van de doorstroming van het verkeer bevorderen.

Daarbij moeten we niet alleen aan het wegverkeer denken, maar vooral aan het spoorvervoer, dat bij grenzen tussen lidstaten nog vaak te maken heeft met oponthoud doordat aan beide zijden van de grens andere technieken voor de verkeersleiding worden gebruikt.

Van het bedrag van 1,9 miljard euro komt 840 miljoen aan alle 28 lidstaten toe. De rest, ongeveer 1,1 miljard euro, is bestemd voor vijftien lidstaten die aan hun grenzen nog veel beperkingen voor vlotte doorstroming van het verkeer kennen.