De deelindex binnenvaart steeg de laatste twee weken 24 punten tot ruim 130. De wegvervoerindex ging een viertal punten omhoog tot 114. Beide indices bereikten daarmee voor de tijd van het jaar een hoger niveau dan in de voorgaande vier jaar.

De binnenvaartindex bijvoorbeeld stond precies een jaar geleden op 117 en kwam in de jaren ervoor niet boven de 80 punten uit. De wegvervoerindex bereikte twee jaar geleden rond deze tijd niet eens de 90 punten.

De deelindex zeescheepvaart staat er in vergelijking met voorgaande jaren ook nog steeds heel behoorlijk voor, ook al is de gemiddelde scheepsgrootte verder toegenomen en het aantal scheepsbewegingen navenant gedaald. Deze deelindex kwam donderdag uit op ruim 93. In de voorgaande jaren was de stand precies hetzelfde.

De Transportindex wordt opgesteld door Nieuwsblad Transport, Koninklijke Dirkzwager, Panteia NEA en Wolters Kluwer Teleroute.