Dat meldt directeur-eigenaar Jack Zijlstra van de Katwijkse logistiek dienstverlener.

Onder de vlag van PVS-Freightways worden logistieke oplossingen aangeboden ‘in de breedste zin van het woord’ voor de e-commercie, stelt hij. ‘Naast opslag en de afhandeling van orders voorziet de propositie in een breed scala aan diensten waaronder online marketing en webshopontwikkeling, internationale customer service en financieel-administratieve ondersteuning voor B2C en B2B.’

Beide partijen werken al samen in het Europese samenwerkingsverband F4E – Fulfillment for Europe, maar willen nu een extra ‘een stap’ zetten, aldus Zijlstra. ‘Door samen op te trekken ontstaat een krachtige combinatie. Niet alleen voor de Benelux, maar ook voor Europa en zelfs mondiaal.’

Volgens Zijlstra vullen beide partijen elkaar goed aan. ‘PVS heeft meer dan tien jaar ervaring in e-commerce fulfillment met internationale klanten als Amazon, Buy vip, Dyson, Joop! en Gant. Daarnaast ondersteunt PVS vele start-ups met een goed potentieel en kent ze een sterke logistieke en technische infrastructuur. Freightways heeft zich altijd bewezen door haar klantgerichtheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid.’

Freightways Internationale Expeditie beschikt in Katwijk over loodsruimte van 10.000 vierkante meter voor de opslag en distributie van pakketten . Er zijn voor het bedrijf 35 medewerkers werkzaam, meldt de eigen website van het bedrijf.