In Waalwijk gaat het om een distributiecentrum van Bol.com, de webwinkeldochter van Ahold, dat een oppervlakte krijgt van ongeveer twintig hectare. Dat weet het Brabants Dagblad te melden.

In het magazijn zullen uiteindelijk zeker tweeduizend mensen komen te werken. Bol.com heeft in Waalwijk al een magazijn, waar enkele honderden mensen werkzaam zijn. Die zijn in dienst van DocData, de logistieke partner van Bol.com. Of het personeel in het nieuw te bouwen megamagazijn ook in dienst van DocData zal komen, is nog onbekend.

Net iets kleiner wordt het distributiecentrum dat vastgoedontwikkelaar Leeyen Vastgoed laat bouwen op het multimodale bedrijventerrein Holtum-Noord in Sittard-Geleen. Dit wordt gebouwd op achttien hectare grond en krijgt een oppervlakte van 148.000 vierkante meter.

Het gebouw wordt gevestigd langs de A2. De bouw is mogelijk geworden door de verkoop van tien hectare grond door de gemeente. De rest van het areaal werd gekocht van een particulier. In het nieuwe centrum komen ruim duizend arbeidsplaatsen. Leeyen Vastgoed investeert er ongeveer vijftig miljoen euro in.

Voor Sittard-Geleen werd gekozen wegens de gunstige ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied.

De twee nieuwe distributiecentra in Waalwijk en Sittard-Geleen overtreffen in omvang net het nieuwe centrum in Venlo, waarvan de bouw onlangs werd aangekondigd door de Belgische logistieke vastgoedontwikkelaar Heylen. Dat krijgt een vloeroppervlakte van 140.000 vierkante meter.