Tot dusver werden farmaceutica die op kamertemperatuur, tussen 15 en 25 graden Celsius, moeten worden opgeslagen en vervoerd, via één centrale draaischijf gedistribueerd.

Er zijn nu zes van die ‘hubs’, namelijk in Hannover, Jena, Kassel, Keulen, Nürnberg en Weinheim. Deze centra kunnen alle voor farmaceutica vereiste temperaturen aanbieden. Behalve de ‘ambiënte’ temperatuur van 15 tot 25 graden is dat bijvoorbeeld ook de temperatuur tussen 2 en 8 graden. Voor het vervoer daarvan heeft Trans-o-flex een aparte diensten, ThermoMed geheten.

Trans-o-flex stapte in oktober vorig jaar in de snel groeiende markt voor het vervoer van medicijnen. Het heeft daarvoor 150 thermotrailers, 60 volledig temperatuurgecontroleerde vrachtauto’s en 1500 distributievoertuigen die zijn uitgerust met thermoboxes.