De drie hebben het exclusieve recht verworven om langs de A12 een gebied van in totaal 120.000 vierkante meter te bebouwen met logistieke panden voor distributie- en opslagbedrijven.

Wayland is een projectontwikkelaar die behalve in de logistiek ook actief is in de agrarische sector en met name de glastuinbouw. Montea is een Belgisch, aan de beurs genoteerd beleggingsfonds en Heembouw is een ontwikkelaar van ‘turn key’ op te leveren bouwprojecten.

Volgens Peter Demuynck, die de operationele leiding heeft bij Montea, kan het logistieke park bij Waddinxveen op grote belangstelling van logistieke bedrijven rekenen. Steeds meer bedrijven centraliseren hun logistiek, omdat dit tot efficiencyvergroting leidt.

Dat versterkt volgens Demuynck de vraag naar zeer grote locaties. Langs de A12 willen de drie partners distributiecentra van meer dan 10.000 vierkante meter oppervlakte neerzetten.

Montea heeft ook een distributiecentrum verworven in ‘s-Heerenberg, op een terrein van 45.500 vierkante meter, op het ‘Euregionaal Bedrijventerrein’. Het gebouw dateert uit 2011, heeft een opslagruimte van 16.000 vierkante meter en 44 los- en laadkades.

Montea heeft het pand voor 20,4 miljoen euro overgenomen en int jaarlijks 1,45 miljoen euro van huurder JCL Logistics Benelux. De huurder heeft getekend voor een huurperiode van twaalf jaar.

Verder meldt Montea dat het een logistiek centrum in Puurs, dat het in 2012 voor 7,9 miljoen euro had verworven, heeft verkocht aan Internationaal Transport Gilbert De Clercq. Dit bedrijf, dringend op zoek naar logistieke ruimte in de provincie Antwerpen, betaalt ongeveer de prijs die Montea er indertijd voor neerlegde.