CityDepot heeft zijn eerste elektrische vrachtauto voor de stadsdistributie in gebruik genomen.

Het voertuig is gedurende een jaar beproefd in Lommel en blijkt voor het doel geschikt. De actieradius is 180 tot 200 kilometer.


CityDepot, in 2011 opgericht met steun van de Vlaamse regering, verricht stadsdistributie in de stad Hasselt. Het heeft daar buiten de stad een magazijn waar vervoerders goederen die voor winkels en horeca in het centrum van Hasselt kunnen afleveren, waarna CityDepot ze in de stad bezorgt.

CityDepot is ook bij soortgelijke projecten in andere steden betrokken, die overwegen deze vorm van stadsdistributie in te voeren.

De nu in gebruik genomen elektrische truck is het resultaat van onderzoek en ontwikkeling door E-trucks Europe, in samenwerking met Flanders’ Drive en met steun van de Vlaamse regering. Een eerste prototype kwam er in 2012. Vervolgens kwam er een tweede exemplaar met verbeterde motor die in Lommel met succes is getest.