De jury, voorgezeten door onderneemster Annemarie van Gaal, hanteerde als belangrijkste criterium de manier waarop bedrijven zich met elan, professioneel ondernemerschap en vernieuwing in de crisis hebben staande gehouden. Er waren negen bedrijven, drie in elke categorie, genomineerd.

De drie grote genomineerde bedrijven waren behalve Bode Scholten uit Zoetermeer, Stefan van den Brink en een ander bij samenwerkingsverband Fritom aangesloten familiebedrijf, namelijk Veenstra | Fritom. In de middelgrote categorie mochten behalve Oldenburger | Fritom op het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Hilversum nog twee bedrijven hopen op de hoogste onderscheiding. Dat waren Alfons Freriks en expediteur Combinex.

In de categorie kleinere bedrijven waren behalver STG Speckers ook Mellink en Verhoeven XXL genomineerd. Van Gaal noemde de de keuze van de hoogsteprijswinnaar in elke categorie moeilijk. ‘Eigenlijk zijn ze alle negen winnaars.’

Het TLN-congres, waar achthonderd leden en belangstellenden zaterdagmiddag op afkwamen, stond in het teken van innovatief ondernemerschap in moeilijke tijden. Terwijl sommige transportondernemingen alleen maar de crisis aan het overleven waren, slaagden andere bedrijven erin nieuwe wegen in te slaan of in hun eigen marktniche zich van anderen te onderscheiden.