De Volvo FH is door truckjournalisten van 25 Europese magazines verkozen tot ‘International Truck of the Year 2014’.

Het is voor het eerst sinds het jaar 2000 dat Volvo deze verkiezing wint. De bijbehorende award werd maandagavond in Moskou in ontvangst genomen door Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.


Volgens juryvoorzitter Gianenrico Griffini heeft Volvo Trucks afgelopen jaar ‘een compleet vernieuwde truck geleverd met een innovatieve cabine, hightech aandrijflijn en geavanceerde onderhoudsoplossingen’ en zet de Zweedse fabrikant met deze vrachtwagen ‘de standaard in de industrie’.

De nieuwe Volvo FH is bij de verkiezing de opvolger van de Iveco Stralis Hi-Way. De afgelopen vijf jaar ging Mercedes-Benz er drie keer met de titel vandoor. De laatste overwinning voor DAF was in 2007, met de XF 105.