De bende had sinds de zomer van vorig jaar tientallen vrachtwagenladingen gestolen. De politie deed ook al maanden onderzoek naar de diefstallen. Ze vond een eerste spoor toen ze een busje met mannen aanhield die verdacht sterk naar diesel roken. De mannen werden vrijgelaten, maar de politie hield hen sindsdien in de gaten. Later kreeg de politie een aantal verdachte locaties in het vizier. Begin deze maand controleerden agenten bij een van deze locaties een wegrijdend busje en troffen daarin 2.300 exemplaren van de vermiste potten Nutella aan.

In de panden van de verdachten werden onder meer ook 34.000 blikjes van het energiedrankje Redbull aangetroffen, eveneens afkomstig van een roof die de aandacht in de media heeft gekregen. Vijf ton koffie, ladingen speelgoed, elektronica, dure kleding, voorraden brandstof en ook flinke hoeveelheden softdrugs; de panden waren ware pakhuizen.

Hoewel een deel van de gestolen Nutella-potten nu is teruggevonden, wordt een flink deel nog steeds vermist. De politie vermoedt dat de verdachten goederen hebben verkocht via internet. De verdachten zelf houden de lippen vooralsnog stijf op elkaar.

Een Duitse website heeft bewegende beelden.