Transportschadeverzekeraar TVM verdeelt onder zijn klanten tien miljoen euro. Het bedrijf viert zijn vijftigjarig bestaan donderdag in Hoogeveen.

TVM-topman Arjan Bos zegt dat zijn bedrijf iets wil terugdoen voor de bedrijfstak, die ‘moeilijke economische tijden’ doormaakt.


TVM (Transportverzekerings Maatschappij) werd in 1962 opgericht door een groep transportondernemingen die hun speciale verzekeringsbehoeften nergens bij reguliere verzekeraars konden onderbrengen. Dat gold bijvoorbeeld voor bedrijven die actief waren in het toen sterk groeiende Italië-vervoer.

Volgens Bos is TVM kerngezond en kan een cadeau aan de verzekerden er wel van af in een tijd waarin die het niet gemakkelijk hebben. Er komt een uitkering aan klanten op basis van het schadeverloop en het aantal jaren dat ze al bij TVM zijn verzekerd.