Maar volgens directeur Adriaan Vis van A-ware Food Services is in gesprek met alle betrokken partijen een oplossing gevonden. Hij zegt dit in de Provinciale Zeeuwse Courant. “We werken toe naar een stabiele eindsituatie”, aldus Vis.

AB Texel behoort tot de grootste vervoerders van losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen, suikerbieten en mengvoeders. Het bedrijf is de laatste jaren snel gegroeid, vooral over de landsgrenzen heen. Zo werd twee jaar geleden de Britse branchegenoot John M. Allen overgenomen. In 2010 werd ook een samenwerking aangegaan met het Britse Wincanton in de retaillogistiek in de Benelux en Duitsland.

In augustus vorig jaar ging AB Groep samen met HeuvelTrans Tiel en A-ware Logistics, de logistieke divisie van A-ware. Daarmee ontstond een combinatie met 800 voertuigen, gespecialiseerd in koelvervoer en aardappeltransport. “Om het voortbestaan van onze activiteiten te waarborgen ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbinnen dat mogelijk is”, zei directeur-grootaandeelhouder Johan van den Heuvel van HeuvelTrans Tiel bij die gelegenheid.