VW heeft nu formeel een bod op de rest van de aandelen van MAN uitgebracht, met een waarde van 13,8 miljard euro. Het bod (95 euro per aandeel en 59,90 euro per preferentieel aandeel) is echter aan de lage kant, zodat er niet wordt verwacht dat er veel aandelen zullen worden verkocht. Ferdinand Piëch, de voorzitter van Volkswagen (en van MAN), zegt echter dat hij zijn participatie niet meteen zeer hoog wil optrekken.

Hij wil ergens tussen de 35% en de 40% komen. Zo kunnen Scania en MAN zusterbedrijven worden en geen concurrerende bedrijven meer zijn, wat de toepassing van de Europese concurrentieregels verandert. Dan kunnen de constructeurs ook samenwerken op het gebied van bijv. gemeenschappelijke aankopen. Op korte termijn zou dat 200 miljoen euro per jaar aan synergieën kunnen opleveren.

Op langere termijn zijn veel grotere synergieën in productie en research en ontwikkeling mogelijk.