De wisselaar voor het verkeer komende van Antwerpen naar de E40 wordt volledig afgesloten, waardoor het verkeer met bestemming Brussel en Oostende dient te worden omgeleid. Deze grootschalige afleiding van verkeersstromen leidt tot grote problemen. "De maatschappelijke en economische kost (honderdduizenden verloren uren) én de milieukost (stilstaande, draaiende motoren) van dit alles is erg groot", zegt Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen.

Voka roept de verantwoordelijken van de werken op dringend en maximaal gebruik te maken van het principe "minder hinder". De organisatie stelt voor de wegomleggingen tijdig en duidelijk aan te geven, weekend- en uitgebreide ploegenarbeid in te zetten en een alerte werfopvolging te hanteren, inclusief opleg van dwangsommen bij vertraging van de werken én financiële bonus bij vervroegde oplevering. Voka verwijst in deze naar het "goede voorbeeld" van de eerdere – gelijkaardige – werken aan de Antwerpse Ring.