Altus Norway telt zestien medewerkers en beschikt in het Noorse Moss over een distributiecentrum van zesduizend vierkante meter. Het bedrijf kent onder meer grote partijen in de offshore-industrie tot zijn klantenkring.

Daarnaast is het actief in de distributie van wijn in Scandinavië. Het moederbedrijf heeft blijkens de eigen website ook eigen kantoren in Rotterdam, Houston en Singapore, maar die vestigingen zijn geen onderdeel van de overname.

De acquisitie van Altus Norway past in de strategie van het in 2019 gevormde GTS om binnen de logistiek van scheepsonderdelen en andere tijdkritische goederen binnen enkele jaren een wereldspeler te worden. In die context is de overname van de twee Noorse bedrijven in nauwelijks twee maanden tijd een belangrijke stap, aldus algemeen directeur Michel Loots van GTS.

Meer overnames

Hij verwacht in het eerste kwartaal van 2020 nóg twee overnames te kunnen afronden. Aan nog eens twee acquisities wordt gewerkt. Volgens de algemeen directeur is Noorwegen een belangrijk maritieme markt.

GTS is voor 35% in handen van Loots, mede-directeur John Burgstra en enkele andere aandeelhouders. Meerderheidsaandeelhouder van de holding is Waterland Private Equity Investments met 65%. Deze laatste Nederlandse investeerder stelt ook het kapitaal ter beschikking aan GTS om de komende jaren sterk te groeien. Wat er precies voor de Noorse logistieke specialist is betaald, is niet bekendgemaakt