De Busan Port Authority gaat op het Distripark Maasvlakte West een warehouse ontwikkelen van 30.000 vierkante meter, waar meerdere, voornamelijk Koreaanse, dienstverleners gebruik van kunnen maken.

Infrastructuur

‘Voor ons is de Rotterdamse haven de perfecte locatie om een warehouse te exploiteren’, aldus Ki-chan Nam, CEO van Busan Port Authority. ‘Dankzij de optimale deepsea haveninfrastructuur en multimodale connecties met andere landen, is Rotterdam dé ‘connected’ haven in Europa en daardoor de beste locatie voor Koreaanse logistieke ondernemingen om zaken te doen in Europa.’ Het warehouse zal in de loop van 2021 in gebruik worden genomen.

‘Het is de enig beschikbare greenfieldlocatie in de Rotterdamse haven. Het terrein bevindt zich op steenworp afstand van hoogfrequente deepsea-, shortsea-, binnenvaart- en spoorverbindingen. Ook ligt het Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland’, verklaart Maarten de Wijs, Business Manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam, de interesse van de Koreanen.

Grootschalige distributie

Van de zeven resterende kavels op Distripark Maasvlakte West zijn er nu zes gereserveerd. De laatste nog niet gereserveerde kavel is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Doordat er geen beperkingen aan de bouwhoogte zijn opgelegd, is het volgens De Wijs vooral geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.