In het bedrijfsgebouw worden diverse ruimten gerealiseerd, waaronder een vriescel van 3.900 vierkante meter, een koelcel van 1.900 vierkante meter, opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde multifunctionele expeditie.

Het gebouw wordt daarnaast voorzien van kantoorruimten, de benodigde werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. Aan de voorzijde worden twee laadkuilen gerealiseerd met dertig docks voor laden en lossen.

Gasloos

De moderne nieuwbouw voor Sligro wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken. Het gebouw wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door middel van restwarmte uit de motor van de koel-en vriesinstallatie.

In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een Breeam Outstanding certificering. Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt in juni opgeleverd.