De T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses ligt vlak aan de inland containerterminal Combi Terminal Twente (CTT). Die groeit sinds de ontwikkeling van de T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses en de komst van Bleckmann en V-Tech Europe. De full-service terminal ging het afgelopen jaar operationeel en heeft ruim 5.000 containers verwerkt.

Containerstroom

CTT verwacht de komende jaren een verdere groei van de containerstroom naar ongeveer 30.000 containers door de toekomstige uitbreiding van de T-port Logistic Campus en de uitbreiding van Timberland Europe.

Met de eerdere komst van Bleckmann en VTech en nu ook Bolk Logistics is inmiddels ca. 60.000 vierkante meter van de ruim 180.000 vierkante meter grote campus verhuurd. Na de zomer zal worden gestart met de tweede fase die zal bestaan uit nog eens 120.000 vierkante meter.

Warehousing

Bolk Logistics is de logistieke tak van Bolk en richt zich op warehousing in combinatie met transport en intermodale oplossingen. In Hengelo beschikt Bolk Logistics over 25.000 m2 warehouse naast de containerterminal van CTT en straks in Almelo over 14.000 m2 in dezelfde opzet, naast de nieuwe containerterminal in Almelo.