Het dc ligt in de logistieke hotspot Moerdijk, in de directe nabijheid van de zee- en binnenvaartterminal, en is volledig verhuurd aan een bestaande klant van Prologis.

Energiebesparing

Het gebouw, genaamd DC6, is in twee fases gebouwd: het eerste deel in 2000 en vrij recentelijk, in 2017, een forse uitbreiding. De oudere delen van het gebouw (circa 30.000 vierkante meter) worden ingrijpend gerenoveerd en uitgerust met onder meer led-verlichting, een nieuwe voorgevel en een modern dak, met het oog op energiebesparing. De renovatie is onderdeel van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

Laatstgenoemde had op Prologis Park Moerdijk al vijf distributiegebouwen in eigendom. Met de nieuwe aankoop beslaat het park nu 202.000 vierkante meter bedrijfsruimte.

Logistieke diensten

Sander Breugelmans, Vice President Market Officer van Prologis Benelux, licht toe: ‘Moerdijk en de grotere regio Rotterdam blijven veelgevraagd voor logistieke diensten. We blijven daarom alert op build-to-suit-ontwikkeling, maar ook op acquisitiekansen van bestaande gebouwen op strategische logistieke hubs, zeker wanneer we daar toegevoegde waarde kunnen bieden.’

Prologis is een dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.