De recent opgerichte Novio Packaging Group, bestaande uit de verpakkingsdistributiebedrijven Oosterbeek Packaging B.V., Alpha Packaging International B.V., Maer Flexibles B.V., Maer Hong Kong Ltd. en FehnPolycap GmbH, breidt met deze fusie zijn distributiekanalen uit naar Scandinavië. Ook het dienstenpakket en het productaanbod in met name voedingsmiddelen- en farmaceutische verpakkingen zullen toenemen, meldt het bedrijf.

Wereldwijde dekking

‘Nu Scandinavië ook tot ons gebied behoort, creëren we een nóg betere Europese dekking’, zeggen Novio Packaging Group-directeuren Marck Jansen en Erik Trum. ‘Daarmee vergroten we bovendien elkaars internationale slagkracht en buying power.’

Het nieuwe lid krijgt door deze fusie een branchebreed (verpakkings)distributieaanbod. Bjarke Arlø, CEO & Partner van Scandinavian Packaging: ‘Met de steun van de Novio Packaging Group zullen we de groei en ontwikkeling van ons bedrijf voortzetten. We kunnen niet wachten de nieuwe producten en diensten aan onze Scandinavische klanten te introduceren.’ Er staan geen personele wijzigingen op het programma.

Distributeur

Novio Packaging Group B.V. is sinds 1978 distributeur voor primaire verpakkingen en verpakkingsoplossingen in diverse markten (van farmaceutische – en cosmetica- tot voedingsmiddelen- en huishoudelijke industrie). Het bedrijf is sinds 2000 gegroeid van 5 naar 60 medewerkers.

Scandinavian Packaging uit Denemarken produceert en distribueert sinds 1946 met name voedingsmiddelenverpakkingen en verpakkingen voor persoonlijke verzorging in Scandinavië.