De lening heeft een looptijd van elf jaar en een couponrente van 2,62% per jaar. Het gaat om een zogeheten ‘green bond’, wat inhoudt dat de opbrengst alleen wordt gebruikt voor (her)financiering van objecten die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen.

De lening werd geplaatst in samenwerking met MetLife Investment Management en ABN Amro. Volgens deze bank is WDP de eerste Belgische vennootschap die in de Verenigde Staten een zogenoemde ‘Private Placement’ voor dit duurzame doel heeft weten te arrangeren.

Met het geld financiert WDP zijn ‘groene investeringsprogramma’, waarbij geld wordt gestoken in logistiek vastgoed dat voldoet aan de norm ‘Breeam Very Good’. De relatief lange looptijd van de nu uitgezette Amerikaanse obligatie verlengt de gemiddelde looptijd van de uitstaande schulden van WDP.