Stockspots heeft in de eerste twee maanden al ruim honderd warehouses in zijn netwerk op kunnen nemen. De ‘Airbnb voor magazijnruimte’ startte begin oktober en heeft al veel aanmeldingen gekregen.


Het idee achter Stockspots is het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van magazijnruimte, vergelijkbaar met wat Airbnb doet met overnachtingsplekken. ‘Sinds de start van Stockspots twee maanden geleden hebben zo’n zeventig aanbieder van magazijnruimte zich bij ons aangemeld, met in totaal ruim honderd verschillende locaties’, meldt mede-oprichter Coen de Lange. ‘Elke dag komen er een of twee bij.’

De nadruk van het online platform ligt op dit moment op Nederland, maar uitbreiding naar het buitenland staat op de rol. Daarbij kijkt Stockspots onder meer naar Duitsland en België. Ook zijn er contacten gelegd in Frankrijk, Spanje en Portugal.

Toch is het niet allemaal hosanna. Het aantal bedrijven dat de beschikbare magazijnruimte wil gebruiken, blijft nog wat achter. Daar willen De Lange en zijn compagnon Remko Been de komende tijd dan ook op focussen. ‘We krijgen elke dag vragen binnen. Maar het zou op dit gebied nog wat harder mogen lopen.’