Onhaalbare doelstellingen, te lage salarissen en werknemers die naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De werkdruk bij een dc van Amazon in Groot-Brittanniƫ is onrealistisch hoog.


Dat schrijft het Britse dagblad Mirror. Een journalist van deze Engelse krant werkte vijf weken undercover bij het Amazon-distributiecentrum in de plaats Tilbury. Daar trof hij medewerkers aan die op de grond sliepen en personeel dat dusdanig was uitgeput dat het naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Regelmatig zou een ambulance moeten worden gebeld.

Van medewerkers in Tilbury wordt verwacht dat ze driehonderd pakketjes per uur afhandelen. Deze pakketjes moeten van een robot worden aangepakt, worden klaargemaakt voor verzending en worden doorgegeven. Wie het niet voor elkaar krijgt om minimaal twee pakketjes per minuut te verwerken, moet vertrekken.

Ook diverse andere zaken zouden niet op orde zijn. Zo mogen personeelsleden niet gaan zitten en zijn de salarissen te laag om van te leven. Ook worden klokken afgeplakt, zodat niet te zien is hoe lang er nog gewerkt moet worden. Amazon spreekt de berichten tegen. Er zou juist sprake zijn van een veilige en positieve werkomgeving en de betaalde salarissen zijn marktconform.

De Amerikaanse webwinkel ligt ook elders in Europa onder vuur. Zo waren er vrijdag 24 november stakingen bij dc’s in Duitsland en Italië. Ook daar waren slechte arbeidsomstandigheden oorzaak van de onvrede.