De Kloosterboer-groep is deze week begonnen met de bouw van een volautomatisch vrieshuis met een opslagcapaciteit van 40.000 pallets in Lelystad.


Hoofdgebruiker daarvan wordt McCain, dat daar de opslag van diepvriesfrites en andere aardappelproducten voor Noord-Europa gaat centraliseren. Dat gebeurt nu nog over vier locaties verspreid. Het vrieshuis wordt gebouwd op een kavel van tweeënhalve hectare en gaat over ongeveer een jaar open.

Kloosterboer en McCain hebben een nauwe relatie en werken onder meer al samen op de Rotterdamse Maasvlakte, in de haven van Vlissingen en in het Noord-Franse Harnes. McCain heeft ook al een eigen vestiging op het industrieterrein Oostervaart-Oost bij Lelystad; het nieuwe vrieshuis wordt daar vlakbij gebouwd.

Lelystad en omgeving worden volgens Kloosterboer een steeds betere vestigingsplek voor Europese distributie. Het bedrijf noemt daarbij de verbreding van de A6, de uitbreiding van Lelystad Airport en de ontwikkeling van de containerterminal Flevokust Haven.