Global Logistics Properties (GLP) heeft de Europese logistieke activiteiten van Gazeley overgenomen voor een bedrag van 2,4 miljard euro.


De verkopende partij is het Canadese vastgoedfonds Brookfield Asset Management dat Gazeley nog geen vier jaar geleden kocht van Dubai World. Het was de bedoeling van de Canadezen om in de Europese Unie sterk te expanderen in de warehousing, maar van die ambitie is niet veel terecht gekomen.
Gazeley bezit in Europa rond de 1,6 miljoen vierkante meter aan loodsoppervlakte. Zo’n 98% daarvan is verhuurd. Ruim 57% van het vastgoedaanbod is in Groot-Brittannië, terwijl Duitsland (25%) en Frankrijk (14%) op grote afstand volgen. Nederland heeft een ondergeschikte rol in de warehouse-activiteiten van Gazeley. Slechts 4% van het logistieke vastgoed staat in Nederland.

Het Singaporese GLP is de grootste aanbieder van logistieke magazijnen in Azië. Het concern kijkt vooral naar de sterk groeiende e-commerce-markt en was in Europa nog niet actief.