De huurprijzen voor logistiek vastgoed zijn op dit moment stabiel en relatief laag. Dit komt door nieuwbouw en door nieuw uit te geven gronden zoals in Tilburg, Waalwijk, Nieuwegein en rond Schiphol.


Deze nieuwe projecten voorkomen een prijsstijging, blijkt uit een analyse van vastgoedadviseur Colliers. Door de grote vraag naar distributiecentra in het midden van het land zijn bedrijventerreinen als Lage Weide (Utrecht) en Het Klooster (Nieuwegein) erg in trek, concludeert Colliers. Op Lage Weide gaat het daarbij vooral om herontwikkeling en op Het Klooster wordt veel nieuwbouw gerealiseerd.

In de Schiphol regio ontstaat mogelijk overaanbod, waarschuwt Colliers. Hierdoor valt in de toekomst een daling van de huurprijzen te verwachten. Ook in Moerdijk verwacht de vastgoedadviseur een daling door relatief veel aangeboden bouwgrond. De voorraad kan daar uiteindelijk de vraag overstijgen.