Het logistiek centrum van in totaal ongeveer 50.000 m² zal beschikken over 3.800 m² mezzanineruimte – voor kleinere volumes – en circa 1.300 m² kantoorruimte. Het moet vanaf 1 juni 2017 volledig operationeel zijn. Er zal dan een honderdtal mensen aan het werk zijn. In heel de Benelux telt Schenker nu 4.000 medewerkers en 28 logistieke centra en kantoren.

WDP blijft eigenaar van het complex en heeft met Schenker een langdurig huurcontract afgesloten. Met het nieuwe gebouw ambieert WPD het Breeam-duurzaamheidscertificaat ‘very good.’ Daarmee sluit het aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van DB Schenker, het moederbedrijf van Schenker Logistics BeNeLux.

De certificatieprocedure van Breeam houdt niet alleen rekening met de duurzaamheid van het gebouw en de gebruikte bouwmaterialen, maar ook met onder meer de ecologische voetafdruk van het transport van de gebruikte bouwmaterialen.

Volgens Schenker-topman Marcel Wijnhoven kan Schenker met deze nieuwe site de groei van zijn klantenbestand in de regio Venlo verder faciliteren.