Het sterk gestegen volume is grotendeels toe te schrijven aan de komst van Qatar Airways Cargo op de regionale luchthaven dit voorjaar. Verder hebben chartervluchten voor de import van beschermende medische kleding gedurende eerste coroanagolf en groeiende e-commerce activiteiten bijgedragen aan het hogere tonnage.

Winst

Uit de recente voortgangsrapportage van het provinciebestuur van Limburg, eigenaar en uitbater van de luchthaven, blijkt verder dat MAA dit jaar rond een kwart miljoen euro winst zal maken. Met die winstprognose is de luchthaven een van de weinige vliegvelden in Europa die gelet op de coronacrisis buiten de rode cijfers blijft. Voor de pandemie ging MAA nog uit van een winst van rond de 1 miljoen euro.

De winstcijfers zijn geheel toe te schrijven aan de strategie van de luchthaven om voornamelijk op vrachtvervoer in te zetten. Dat beleid heeft goed uitgepakt. Blijkens de rapportage werden er het afgelopen maanden nauwelijks passsagiersvluchten uitgevoerd en rekent MAA op een totaal aantal van 80.000 passagiers dit jaar tegen 436.000 reizigers vorig jaar.

Kijk het webinar terug met onder meer Jos Roeven: