De beursgenoteerde afhandelaar schrijft verder in een brief aan analisten dat de omzet met rond de 33% is gedaald zonder precieze cijfers te publiceren.

Veerkracht

De directie stelt dat de volumes uit de kernactiviteit vrachtafhandeling de laatste maanden wel ‘veerkracht’ hebben getoond, maar dat de omzet uit de afhandeling van passagiersvluchten sterk is teruggelopen. Het wijst er verder op dat een groot aantal kostenbesparingen de laatste maanden zijn doorgevoerd om het verlies door de omzetteruggang te beperken. Ook is er via de banken nieuw kapitaal aangetrokken om de liquiditeitspositie te ondersteunen.

De activiteiten van Menzies in de vrachtmakelaardij hebben intussen geprofiteerd van de hoge luchtvrachttarieven in de chartermarkt en waren volgens de directie ‘boven verwachting’ door het huidige tekort aan beschikbare luchtvrachtcapaciteit.

Beurswaarde

Het beursgenoteerde Menzies zag de beurswaarde vergeleken met een jaar geleden met 80% afnemen. Analisten verwachten niet dat die koersdaling met de laatste winstwaarschuwing zal stoppen.