Van Anrooy volgt Erik de Goeij op, die in maart van dit jaar opstapte. De nieuwe algemeen directeur heeft zijn sporen in de vrachtafhandeling verdiend bij onder meer KLM Cargo en afhandelaar CSC, nu Menzies World Cargo. Hij was verder verantwoordelijk voor het opzetten van de Nederlandse vestiging van Swissport Cargo op Schiphol in de postloods van het toenmalige TNT Post.

Uitdagende tijden

Van Anrooy was sinds 2013 werkzaam voor Dortmund Airport als operationeel directeur. Volgens Dnata is de Nederlander de juiste bestuurder die de Nederlandse vrachtvestiging door deze ‘uitdagende tijden kan leiden’ en er verder voor kan zorgen dat het bedrijf ‘sterker’ en ‘goed voorbereid’ uit de huidige crisis komt. Bij Dnata op Schiphol werken tussen de 350 en 400 mensen.

Daarbij refereert de eigenaar, de Emirates Group uit de Verenigde Arabische Emiraten, niet alleen aan de huidige coronacrisis maar ook aan de verhuizing van de vrachtafhandelaar van Schiphol Centrum naar het vrachtareaal van de luchthaven op Zuid-Oost.

Die ingrijpende verplaatsing stond aanvankelijk gepland voor 2021, maar is zeker voor een jaar uitgesteld door het aanhouden en vertragen van een aantal bouwprojecten door de luchthaven.