De betere resultaten werden bereikt ondanks een afname van het vrachtvolume met 120.000 ton naar 2.23 miljoen ton over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar. Die afname schrijft het afhandelingsbedrijf, dat door HNA al verschillende keren in de etalage is gezet na een geannuleerde beursgang in april van het vorig jaar, toe aan de verkoop van de Franse vrachtactiviteiten en de daling van het mondiale luchtvrachtaanbod (-3,6%) over de eerste zes maanden van dit jaar.

Schulden

Swissport maakte vorige maand bekend dat het de bestaande schulden via een herfinanciering zou afbouwen. Het gaat daarbij om een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. Deze schuldensanering wordt door de analisten in verband gebracht met nieuwe verkooppogingen van het Chinese moederbedrijf HNA. Een verkoop van Swissport zou de Chinezen een bedrag van rond de 3 miljard euro moeten opleveren.