CNV Vakmensen meldt dat ‘acties dichterbij komen’, maar wil het overleg ‘nog een laatste kans geven’. De bond verbindt wel harde voorwaarden aan een nieuwe onderhandelingsronde.

‘Allereerst moet de loonsverhoging horen tot de bovenkant in plaats van de onderkant van wat dit jaar gebruikelijk is in Nederland. Daarnaast willen we harde afspraken over een inflatiecorrectie, voor het geval de afgesproken loonstijging lager uitvalt dan de inflatie.’

Zeven dagen tijd

De luchtvaartmaatschappij krijgt van de vakbond zeven dagen de tijd om met een beter bod te komen. ‘Komt dat er niet, dan kunnen leden ook actievoeren onder de CNV-vlag.’

FNV Bondgenoten heeft de afgelopen dagen al acties gevoerd bij de grondafhandeling van KLM voor hogere lonen. De vakbond wil een loonstijging voor het komend jaar van 4%, terwijl de maatschappij niet verder wil gaan dan 2%.

Daarnaast vindt de bond dat slechts 20% van het personeel flexibele krachten mogen zijn. Dat percentage ligt nu veel hoger. Ook wil de FNV voor de fysiek zware beroepen roosters die wat meer rust geven.