Aanvankelijk zou de lening in mei van het vorig jaar zijn afgelost, maar dat werd uiteindelijk opgeschort naar oktober 2018. In een nieuw bericht bij de presentatie van de halfjaarcijfers 2018 stelt het afhandelingsbedrijf dat de kredietlijn wordt voortgezet, in afwachting van een evaluatie van HNA Group ‘over de strategisch opties voor Swissport’.

Schuldenberg

HNA zit met een grote schuldenberg na jaren van kostbare acquisities in onder meer de logistiek. Het conglomeraat moet nu van de Chinese overheid de solvabiliteit fors opkrikken. Het bedrijf heeft al een aantal dochterbedrijven afgestoten en ook Swissport zou op de nominatie staan om te worden verkocht.

Swissport zag het afgehandelde vrachtvolume over de eerste helft van het boekjaar 2018 stijgen met 1,8% naar 4,8 miljoen ton. De omzet uit de vrachtsector nam met 7,3% toen naar 260 miljoen euro, op een totale omzet van 1,43 miljard euro.