Het uitstel geeft HNA wat meer lucht om financieel op adem te komen, nadat het de laatste tijd via een uitverkoop van dochterondernemingen al miljarden bijeen heeft gesprokkeld om de totale schuldenlast van ruim 50 miljard dollar te verminderen.

In totaal nam HNA een krediet van 360 miljoen dollar op bij de Zwitserse afhandelaar. Daarvan is in mei van dit jaar 100 miljoen terugbetaald. Destijds werd aangegeven dat over het terugstorten van het resterende krediet van 260 miljoen een uitstel van vijf maanden was verleend.

Deze termijn is nu verlengd, waarbij geen datum is genoemd wanneer HNA de schulden bij Swissport geheel zal aflossen. Over de lening wordt volgens de afhandelaar een gangbare internationale marktrente vergoed.

Beursgang

Swissport zou begin van dit jaar naar de beurs in Zwitserland worden gebracht in een poging om snel miljarden op te halen voor moederbedrijf HNA. Dit nadat eerdere pogingen om het bedrijf te verkopen, waren mislukt. De beursgang werd uiteindelijk zonder verdere toelichtingen begin van dit jaar geannuleerd.

Volgens analisten was een van de reden daarvoor de ondoorzichtige financiële transacties tussen de vrachtafhandelaar en het moederbedrijf, waaronder het krediet van 360 miljoen dollar.