De ACF, die een keer in de twee jaar wordt gehouden, zou dit jaar in november plaatsvinden in het Amerikaanse Miami in samenwerking met Messe München maar met het oog op ‘de huidige ontwikkelingen’ rond de corona-epidemie in Florida is dat onverantwoordelijk, aldus de twee organisaties. De geplande ACF is in samenspraak met de deelnemers ook niet doorgeschoven naar volgend jaar, maar geheel geannuleerd. Het volgende luchtvrachtcongres staat gepland voor 8 tot 10 november 2022 in het Miami Beach Convention Center.

Digitale bijeenkomst

Het besluit van de TIACA en Messe München is genomen in nauw overleg met de plaatselijke autoriteiten. Wel zullen de twee partijen in het najaar van 2021 in Californië nog een speciale tussentijdse bijeenkomst organiseren voor de mondiale luchtvrachtindustrie. TIACA is verder van plan zijn jaarlijkse ledenvergadering (AGM) dit jaar alsnog te houden, maar dat zal een digitale bijeenkomst worden, stelt de belangenorganisatie.