Ceva zegt een leidende speler op dat continent te willen worden en is na de acquisitie met 79 kantoren in 41 Afrikaanse landen vertegenwoordigd. Daarnaast krijgt Ceva de beschikking over negentien distributiecentra met een gezamenlijke oppervlakte van 135.000 vierkante meter en een wagenpark van 1.500 vrachtwagens.

Continent in opkomst

Ceva-topman Mathieu Friedberg ziet ‘aanzienlijke groeivooruitzichten’ en zegt dat ‘het strategische, continentale uitbreidingsplan van Ceva een integrale rol zal spelen in het ondersteunen van de sociaal-economische opkomst van het continent’. Naast de overname van AMI gaat de groep uitbreiden in Mauritanië en wordt er een joint venture opgezet in Ethiopië.

AMI is een overblijfsel van CMB, de vroegere nationale rederij van België. Twintig jaar geleden nam de Franse Bolloré-groep het Afrikaanse netwerk van AMI over, die daarmee uitgroeide tot de grootste logistieke dienstverlener op ‘s werelds een na grootste continent. De groep verhuisde het hoofdkantoor naar Dubai en wist de afgelopen decennia een nieuw netwerk in Afrika op te bouwen.