Het onderdeel is gevestigd in Frankfurt, telt veertig personeelsleden en is gespecialiseerd in de afhandeling van visproducten in Duitsland. Ook heeft het distributieafdelingen in Berlijn en Bremerhaven.

‘Hiermee zetten we een belangrijke stap om de distributie van vis, schaal- en schelpdieren in geheel Duitsland te kunnen verzorgen’, licht het bedrijf toe. Vanuit de vestiging in Frankfurt wil nieuwe eigenaar Kotra ook centraal-Europa bedienen.

Kotra

Kotra heeft de hoofdzetel in het Zeeuwse Yerseke, wat bekend staat om zijn mosselhandel, en heeft ook vestigingen in Breskens, Urk, IJmuiden, Sevenum en in Frankrijk (Boulogne-sur-Mer) en Duitsland (Kelsterbach, vlakbij Frankfurt).

Tekst loopt door onder foto.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en vervoer van vis- en schelpdieren. Het beschikt onder meer over een koel- en vriesterminal van vierduizend vierkante meter.

Nagel Gruppe

Nagel Gruppe is een Duitse vervoerder die is gespecialiseerd in koel- en vriesvervoer. Het bedrijf is bezig met een reorganisatie. Zo werd in maart 2019 bekend dat het 34 koel- en vriesloodsen verkoopt aan twee investeringsfondsen.

Tekst loopt door onder foto

Door de transactie wil Nagel meer focussen op zijn kernactiviteiten: vervoer en opslag. Het blijft de 34 loodsen namelijk wel gebruiken. Ook werd eerder dat jaar bekend dat de Duitsers wilden bezuinigen op personeelskosten, door het schrappen van ongeveer honderd arbeidsplaatsen.